Здравните власти във Финландия създадоха собственото мобилно приложение за проследяване на заразените

...
Здравните власти във Финландия създадоха собственото мобилно приложение за проследяване на заразените
Коментари Харесай

Финландия създаде приложение за проследяване на заразените с коронавирус |

Здравните управляващи във Финландия създадоха собственото мобилно приложение за следене на инфектираните с COVID-19, съобщи Ройтерс. 

Приложението е основано на технологията Bluetooth и не разрешава откриване на самоличността на потребителя. То засича телефонни номера, посредством които по-късно могат да се намерят контактните лица, които са били наоколо до човек с позитивна проба за ковид.  

" Всеки от нас може да стартира да го употребява непринудено, като персоналните му данни ще бъдат предпазени. Чрез приложението ние можем да защитим себе си и нашите близки ", съобщи Кирси Вархила, секретар на Министерството на здравеопазването и социалните въпроси на Финландия.

Предстои втора фаза в създаването на приложението, с цел да бъде съвместимо с сходни приложения, употребявани в Европейския съюз. Подобни приложения имат Австрия, Чехия, Франция, Германия и Унгария. 

За да се резервира поверителността, потребителят с позитивна проба за ковид, може да изпрати анонимно предизвестие на контактите, които са били покрай него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР